dijous, 17 d’abril del 2008

Si véns...cultura

Si algú us demana per les oficines de cultura, l’heu d’enviar a les Galeries des Molí. Parlau amb en Cente de Si véns...cafè. Ara per ara ell és l’autèntic cambrer de la cultura a Ciutadella. Si per equivocació us envien a la Plaça del Born, poca cosa trobareu a les dependències municipals de cultura, més tost un tràfec continu de constructors i immobiliàries.

Si véns...cafè s’ha convertit en poques setmanes en un referent de l’activitat cultural a Menorca. Perquè en Cente és molt agradós i li agrada el trui. Ell que donava el ritme de la percussió a les cançons esplèndides dels Ja t’ho diré, ara fa d’ambaixador cultural, promotor artístic, impulsor de multimèdia, organitzador de recitals, agent musical...

Cada dijous el bar s’omple de gent jove per escoltar música, veure una exposició de fotografia o de pintura, mirar curtmetratges. Xalar en definitiva dels productes culturals que en couen per aquests encontorns. Hi han passat Sinevara, Jardins de Morbònia, Arena, amb les seves músiques refinades; el fotògraf Cisco Moll de mirada atenta; les poesies del poble maputxe; les pintures d’en Neda; els curts d’en Macià Florit; i molta altra gent que ens il·lumina amb la seva sensibilitat artística. Un canya.

Mola molt tenir una regidoria de cultura alternativa a l’ensopida, apagada, avorrida, aturada i més que abandonada regidoria oficial. La regidoria d’en Cente no cobra per exercir d’organitzador cultural, a diferència dels 3.000 euros mensuals que ens costa el regidor municipal de la cosa. Amb en Cente tothom s’hi entén, amb l’oficial només s’hi entén el seu soci de negocis. Si véns...cafè no té doblers però totdéu hi col·labora; el departament oficial del Born té un pressupost del qual ningú no sap on va a parar els doblers i ningú no hi participa. No seria mala idea que la meitat del sou de regidor oficial passés a Si véns...cultura. S’aprofitaria millor.